Vejle Kommune  KultuNaut  SDF - Sammenslutningen af danske filmklubber Forsiden - Tidligere film - Bestyrelsen Velkommen til vejlefilmklub.dk
Velkommen til byens bedste filmklub... Postadresse:
Vejle Filmklub
c/o Elisabeth Asklund
Orla Lehmannsgade 8
7100 Vejle


 

   


Tidligere viste film i filmklubben   

   

   
   

9. september 2018 - i Lido Biograferne 
Minder fra i går   
Instruktør: Isao Takahata - Japan 1991/2017 - 118 min.
Efter ’Your Name’ følger endnu en japanske anime-perle spændt ud mellem land og by. Isao Takahata (Fortællingen om Prinsesse Kaguya) har signeret denne klassiker fra Hayao Miyazakis Studio Ghibli - en varm, vemodig og vidunderligt hjertegribende historie om den 27-årige Taeko, som passer et kedeligt kontorjob i Tokyo, men som under et besøg i barndommens landsby overvældes af barndomsminder. Mens fortid og nutid umærkeligt glider over i hinanden, får Taeko bearbejdet ungdommens små traumer, så hun kan vende tilbage til hverdagen som et nyt og mere afbalanceret menneske. NB: Japansk tale med dansk tekst.
Link: Camera Film / Grand Teatret    eller    Ekko


   

   

   
   

23. september 2018 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
En fantastisk kvinde   
Instruktør: Sebastian Lelio - Chile/Spanien 2017 - 104 min.
En film fra instruktøren af succesfilmen "Gloria". som vi tidligere har vist i filmklubben. Filmens hovedrolleindehaver Daniela Vega i sin allerførste præstation blev til stående klapsalver kaldt op på scenen til prisoverrækkelsen i Berlin efter Sebastian Lelio sammen med Gonzalo Maza havde modtaget Sølvbjørnen for filmens manuskript. "Vi skal kæmpe mod mørke tider med skønhed, med elegance og med poesi" sagde Lelio på scenen og dedikerede filmen til sin modige og fantastiske hovedperson.
"En fantastisk kvinde" er den på én og samme tid smertefulde og betagende historie om Marina, der tjener sine penge som servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Hun er forelsket i den tyve år ældre Orlando, men efter de har fejret hendes fødselsdag, bliver Orlando syg og dør efterfølgende på hospitalet. I stedet for rum til at sørge over tabet af sin elsker bliver hun mistænkeliggjort af såvel læger som politi og Orlandos familie, der ser hende som en paria. Marinas identitet er en byrde, hun bærer så stolt, men den er faretruende tæt på at knække hende.
Link: Miracle Film


   

   

   
   

7. oktober 2018 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Stalins død   
Instruktør: Armando Iannucci - England/Frankrig 2017 - 106 min.
Armando Iannucci er kongen af den politisk satire – både på film og i serieform. Sidst vi oplevede ham i biografen gjaldt det ’In the Loop’, der blev anmeldt som ’elitegymnastik for lattermusklerne’. Det samme kan man roligt sige om ’Stalins død’, som udspilles omkring despotens sidste tæppefald i 1953 og ikke mindst stiller skarpt på de politiske rænkespil, der følger. Jeffrey Tambor, Michael Palin og Steve Buscemi er blot nogle af de stærke navne, der befolker rollelisten i en hysterisk morsom film, der ikke uden grund har trukket sammenligninger med Kubricks mindst lige så vanvittige ’Dr. Strangelove’.
Link: Camera Film / Grand Teatret


   

   

   
   

28. oktober 2018 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Vinterbrødre   
Instruktør: Hlynur Pálmason - Danmark 2017 - 93 min.
En broderodyssé sat i et arbejdermiljø under en kold vinter. To brødre lever et simpelt og rutinepræget liv med en hverdag i kalkminerne, hvor hjemmebrændt spiritus er alt man kan holde varmen på. En poetisk og sansemættet fortælling om menneskets behov for at blive elsket og begæret.
Links:    Øst for Paradis    eller    DFI   

   

   
   

7. november 2018 -  i Lido Biograferne 
Væbnet med ord & vinger   
Instruktør: Torben Skjødt Jensen - Danmark 2018 - 105 min.
Medlemsbonus: En dramadokumentarisk rejse gennem digteren Michael Strunges liv og univers. Filmen tegner et billede af mennesket Michael Strunge – hans opvækst, ungdomsliv og hans vej til at blive centrum for en ny generation af digtere i starten af 80’erne. Her blev han et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. Filmen er også et portræt af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning er levet videre i nye, unge generationer langt ud over den tid, de blev skabt i.
Links:    DFI    eller    Ekko


   

   

   
   

11. november 2018 -  i Lido Biograferne 
Slangens favntag   
Instruktør: Ciro Guerra - Col/Ven/Arg. 2015 - 125 min.
I filmen følger man to vestlige opdagelsesrejsende i deres møde med Amazonasfloden og regnskoven omkring den. Med 31 års mellemrum rejser den tyske videnskabsmand, Theo, og den amerikanske botaniker, Evan, ned af floden på jagt efter den myteomspunde Yakrunaplante. De møder begge shamanen Karamakate, der guider dem på vejen.
"Slangens favntag" er en hyldest til de samfund og kulturer, der gennem årene er gået tabt i Colombias jungle. Samtidig er filmen en vild og mytisk rejse ind i kolonialismens mørke hjerte, der vækker mindelser om Joseph Conrads kritiske bøger om imperialisme. ”De opdagelsesrejsende har fortalt deres historie. Det har de indfødte ikke – dette er deres historie”, lyder det fra instruktøren Ciro Guerra.
"Slangens favntag" er den første colombianske film med en amazonisk karakter i hovedrollen. Det er Ciro Guerras tredje spillefilm, og han vandt den prestigefyldte 'Art Cinema Award' på filmfestivalen i Cannes 2015. "Slangens favntag" var desuden nomineret til en Oscar som den første colombianske film nogensinde.
Links:    Filmcentralen    eller    DFI


   

   

   

   

25. november 2018 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Blandt mænd og får   
Instruktør: Grímur Hákonarson - Isl/Dan/Nor. 2015 - 93 min.
I en isoleret islandsk dal bor brødrene Gummi og Kiddi i hver deres hus og passer hver deres fårebestand, der er fremavlet gennem generationer. Men selvom de deler arealer og levevis har Gummi og Kiddi ikke talt sammen i fire årtier. Da en dødelig sygdom pludselig rammer Kiddis får, beslutter myndighederne, at alle dyr i området skal aflives for at begrænse smitten. Men de to stædige mænd giver ikke op så let, og forsøger at afværge katastrofen på hver deres måde – Kiddi med sin riffel og Gummi med sin forstand.
Mens myndighedernes dødspatrulje hastigt kommer nærmere, er brødrene nødt til at samarbejde for at undgå den forestående udryddelse af deres hæderkronede fåreslægt og ikke mindst dem selv.
’Blandt mænd og får’ er en finurlig fortælling om to stolte brødres kærlighed til deres får… og muligvis til hinanden. Instruktør, Grímur Hákonarson, har skabt et forrygende og underspillet komediedrama, der vandt den prestigefulde pris Un certain regard ved Filmfestivalen i Cannes.
Link: Scanbox


   

   

   
   

6. januar 2019 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Lys i mørket   
Instruktør: Aki Kaurismäki - Finland 2017 - 100 min.
Filmen tog sølvbjørnen for bedste instruktion, da filmen havde verdenspremiere på festivalen i Berlin tidligere i år. Med instruktørens velkendte, underspillede signaturstil præsenteres vi for Syriske Khaled, der lander i Helsinki havn som blind passager på et fragtskib. Imens forlader den handelsrejsende Wikström sin gennemalkoholiserede hustru, sælger sit skjortelager og satser alle sine penge på kortspil. Hvorefter han åbner en restaurant, hvor Khaled får job som opvasker. Og så kan håbet ellers titte frem i en historie, hvor der er meget at fornøjes over - og hvor hjertet fremdeles er på rette sted.
Link: Camera Film / Grand Teatret


   

   

   

   

20. januar 2019 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Veronikas to liv   
Instruktør: Krzysztof Kieslowski - Polen 1991 - 98 min.
Weronika bor i Polen. Véronique bor i Paris. Selvom de ikke kender hinanden, lader de til at være helt identiske. Ikke bare i udseende men hele deres liv synes at være mærkeligt sammenflettet gennem et sælsomt følelsesmæssigt bånd, der binder de to sammen og overskrider sprog og geografiske barrierer. Da den ene dør, påbegynder den anden et helt nyt liv. Dobbeltrollen spilles af Irène Jacob, som siden fik den kvindelige hovedrolle i den tredje af Kieslowskis "farve-trilogi", "Rød".
"Veronikas to liv" blev Golden Globe nomineret for bedste udenlandske film og Irène Jacob vandt i Cannes prisen for bedste kvindelige skuespiller. Kieslowski blev desuden hædret med FIPRESCI-prisen og "Veronikas to liv" var desuden nomineret til Guldpalmen for bedste film.
Filmens smukke billeder står Slawomir Idziak for og Zbigniew Preisner har begået filmens dragende musik.
Link: Miracle Film


   

   

   
   

3. februar 2019 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Franz   
Instruktør: François Ozon - Frankrig 2016 - 113 min.
François Ozon overrasker med et gudesmukt historisk melodrama, der udspilles i tiden efter Første Verdenskrig. Den unge Anna har mistet sin forlovede, soldaten Frantz, der er faldet i kamp. Hendes lidenskaber genvækkes, da en ung franskmand dukker op i hendes tyske hjemby og lægger blomster ved Frantz’ grav. Mødet med hendes afdøde forlovedes ven lindrer Annas sorg, men blotlægger også skjulte sandheder. François Ozon er en elegantier af Guds nåde og udvirker mirakler med en overvejende sort-hvid billedside, der agerer bagtæppe for en historie, hvor instruktøren excellerer i klassiske twists og seksuel ambivalens.
Link: Camera Film / Grand Teatret


   

   

   
   

24. februar 2019 -  i Lido Biograferne 
Sælgeren   
Instruktør: Asghar Farhadi - Iran 2016 - 125 min.
Tvunget ud af deres lejlighed på grund af farligt byggearbejde i nabobygningen, flytter Emad og Rana ind i en lånt lejlighed i centrum af Teheran. En hændelse med bånd tilbage til en tidligere lejer, ændrer det unge pars liv dramatisk.
'Sælgeren' vandt en Oscar for Bedste udenlandske film, hvilket gør det til den anden gang at instruktør Asghar Farhadi vinder den eftertragtede pris. Første gang var det med 'Nader og Simin - En separation' fra 2011. ’Sælgeren’ vandt både manuskriptprisen og prisen for bedste mandlige hovedrolle på Cannes Festivalen 2016.
Link: Scanbox


   

   

   
   

6. marts 2019 -  i Lido Biograferne 
Farvekraft ad helvede til   
Instruktør: Anne Holst Moulvad - Danmark 2018 - 90 min.
Medlemsbonus: Dokumentarfilm om maleren Jens Søndergaard. Et portræt, fyldt med farvekraft, af en af Danmarks største ekspressionistiske malere. Dokumentarfilmen giver et indblik i en følsom kunstner, på samme tid selvhævdende og sart, ensom og udadvendt. Hans barnlige sjæl levede side om side med en voldsom kunstnerisk udtrykskraft. Han var en stor del af sit liv sin kone utro, og drak også for meget i perioder. Hans malerier afspejler det hele. Farverne nærmest vælter ud af lærrederne. Selv kaldte han det ”Farvekraft ad helvede til”. Spilletid 90 min. Musikken i filmen er komponeret af Karsten Fundal og fremført af fløjtenist Janne Thomsen. Det er også et selvstændigt musikværk for solofløjte, hvor lyden af Vesterhavet, klitterne og eftertænksomme mennesker kan høres, men også komponeret med inspiration fra Jens Søndergaards fandenivoldskhed.
Links:    Jens Søndergaard-filmen    eller    DFI


   

   

   
   

10. marts 2019 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Stefan Zweig   
Instruktør: Maria Schrader - Tys/Øst/Fra. 2016 - 106 min.
I et værk, der føles skræmmende aktuelt, følger vi den verdensberømte østrigske forfatters sidste leveår i eksil i Buenos Aires, New York og Brasilien, hvorfra han skrev sit litterære testamente, 'Verden af i går' (udgivet første gang i 1942). Som jødisk intellektuel kæmper Stefan Zweig (Josef Hader) for at ramme sit moralske ståsted i forhold til det politiske ragnarok, han har lagt bag sig. Samtidig forsøger han og hustruen Lotte (Aenne Schwarz) at finde sig til rette i deres eksil. Selv om Hitlers regime fordømmer og brænder hans bøger, nægter forfatteren at fordømme Tyskland. Men forsonligheden er ikke gensidig.
Link: Camera Film / Grand Teatret


   

   

   
   

24. marts 2019 - kl.16.15 i Lido Biograferne 
Wolf and Sheep   
Instruktør: Shahrbanoo Sadat - Afg/Dan/Fra. 2016 - 86 min.
Handlingen udspiller sig i landdistrikterne i Afghanistan, hvor befolkningen tror på de historier, de selv opfinder og fortæller hinanden, som forklarer verdens mysterier. Hyrdebørnene regerer bjergene. Selv om der ikke er nogen voksne i nærheden, kender de reglerne; den vigtigste er, at drenge og piger ikke må være sammen. Drengene øver sig med deres slynger, så de kan skræmme ulvene væk. Pigerne ryger i smug og leger bryllup med drømmen om snart at blive gift. De sladrer om Sediqa, 11, en outsider. De tror, hun er forbandet.
Qodrat, 11, bliver centrum for sladderen, efter hans mor gifter sig igen med en gammel mand med to koner. Qodrat opholder sig alene i de mest isolerede områder af bjergene. Her møder han Sediqa, og de bliver venner.
WOLF AND SHEEP er en sanselig hverdagsfortælling med sælsomme præg af betagende fantasi, fra en fjern bjerglandsby i Afghanistan, hvor børnenes liv som hyrder går i takt med deres fascination af fabler, nye venskaber og deres drømme om fremtiden. En smuk og helt særlig skildring af hverdagslivet i et Afganistan, som vi sjældent ser på film.
Link: Øst for Paradis


   

   

   

2017-2018


   

10.09.2017   Jeg, Daniel Blake - Ken Loach, eng-fra-bel 2016
24.09.2017   Ixcanul - Jayru Bustamante, gua-fra 2016
08.10.2017   Fritz Bauer - Lars Kraume, tys 2015
29.10.2017   Den bedste dag i Olli Mäkis liv - Juho Kuosmanen, fin 2016
12.11.2017   Sameblod - Amanda Kernell, sve-nor-dan 2016
26.11.2017   Det spritnye testamente - Jaco van Dormael, bel-fra-lux 2015
07.01.2018   Paterson - Jim Jarmusch, usa 2016
21.01.2018   Dagen i morgen - Mia Hansen-Løve, fra 2016
04.02.2018   En uge og en dag - Asaph Polonsky, isr 2016
25.02.2018   Wild Tales - Damián Szifrón, arg 2014
04.03.2018   Louder Than Bombs - Joachim Trier, nor 2015
07.03.2018   Manchester by the Sea - Kenneth Lonergan, usa 2016
18.03.2018   Tanna - Bentley Dean, Martin Butler, van-aus 2015


   

   


   

11. september 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Afskedsfesten   
Instruktør: Tal Granit, Sharon Maymon, Israel 2014.

Kan man tillade sig at gøgle med euthanasi? I den israelske film er vi på et plejehjem, hvor en af beboerne, Yehezkel, er amatøropfinder. Han bliver opfordret til at fabrikere en dødshjælpsmaskine… Filmens alvorlige og svære spørgsmål om, hvem der råder over liv og død, behandles befriende og forløsende med en sort humor, der kan minde om Olsenbandens. Filmen vandt publikumsprisen ved festivalen i Venedig.

Ekko
Kristeligt Dagblad
Wikipedia

   

   

   
   25. september 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Mandariner   
Instruktør: Zaza Urushadze, Georgien 2013.

Vi er i 1992 i Abkhasien i Kaukasus, der forsøger at løsrive sig fra Georgien. Folk flygter, dog ikke den estiske snedker Ivo, der vil hjælpe naboen, Margus med høsten af mandariner. Så finder de en såret kaukasisk soldat, Ahmed, som de må hjælpe. Derpå en georgisk, Niko, som også har brug for hjælp for at overleve. To soldater fra hver sin side, der hver især har pligt til at dræbe den anden. Men fjender er også medmennesker.

Ekko
Berlingske
Wikipedia

   

   

   
   9. oktober 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
1001 Gram   
Instruktør: Bent Hamer, Norge 2014.

Bent Hamer huskes for “Salmer fra køkkenet” humor og alvor i sælsom blanding. Således også i “1001 gram”. Hovedpersonen Marie er fysiker med mål og vægt som sit område. Hendes far får forfald, men Marie skal til det årlige møde i Paris, hvor mål- og vægtstandarder skal kalibreres. Hvor meget er et kilogram, og hvad vejer en sjæl? Som i “Salmer fra køkkenet” bevæger filmen sig på underfundig vis mellem lavkomik og de største filosofiske og religiøse spørgsmål.

   

   

   
   30. oktober 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Flugten til frihed   
Instruktør: David Oelhoffen, Frankrig 2014.

Filmen bygger på Albert Camus’ “Gæsten” fra 1957 og har desuden den klassiske western som filmisk inspiration. Vi er i 1955 i en landsby i Algeriet, hvor læreren Danu skal eskortere Mohamed til nærmeste domstol, da han er anklaget for mord. Danu vil gerne frelse Mohamed fra en dødsdom, men Mohamed har resigneret og overgiver sig gerne frivilligt for at undgå en fortsat serie af blodhævn. Vi følger i filmen, hvordan båndene knyttes mellem de to. Fint samspil mellem Viggo Mortensen og Reda Kateb.

Der inviteres til eftersnak!

   

   

   
   13. november 2016 - NB: kl.16.00 i Lido Biograferne 
Victoria   
Instruktør: Matteo Garrone, Tyskland 2015.

En usædvanlig film, der er filmet om natten i Berlin i ét langt “take” mellem kl. 4:30 og 7:00 uden klip. Der blev filmet tre separate “takes”, hvorefter instruktøren valgte den bedste. Plottet er enkelt: En ensom spansk servitrice, Victoria, charmeres af fire unge kriminelle fyre og lader sig lokke til at agere chauffør på et bankrøveri. Filmen har vundet et stort antal priser for sin specielle form og for solidt spil af de agerende. Den kunne dog ikke nomineres til en Oscar som bedste udenlandske film, fordi en stor del af talen er på engelsk.

   

   

   
   20. november 2016 - NB: kl.16.00 i Lido Biograferne 
Månen over kirsebærtræerne   
Instruktør: Naomi Kawase, Japan 2015.

Bageren Sentaro udfordres af en ældre dame, Tokue, der mener, at hun kan bage langt bedre bønnekager end bageren. Hun tilbyder sin hjælp, og bageren må tilstå, at hun er langt bedre. Så hun får lov, og butikken blomstrer. Men alt det er bare rammen om en historie, hvor de involveredes små og store hemmeligheder langsomt åbner sig. Filmen kan kategoriseres som en “feel good” film. Den blev en meget stor succes i hjemlandet. Herhjemme er det første gang, vi stifter bekendtskab med Naomi Kawase.

   

   

   
   8. januar 2017 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Jimmy’s Hall   
Instruktør: Ken Loach, Storbritannien 2015.

Ken Loachs afskedsfilm - med mindre han ombestemmer sig. En film om en særling i irsk historie, Jimmy Gralton. I 1920’ernes og igen i 30’ernes Irland, der er præget af eftervirkningerne af oprør og depression, forsøgte Gralton at åbne en dansehal i flækken County Leitim. Som sædvanlig hos Loach er vi hos småkårsfolk, der i en grum verden søger frihed og retfærdighed. Filmen havde premiere i Cannes ved festivalen, og det var ved den lejlighed, Ken Loach forkyndte, at han nu havde lavet sin sidste film.

   

   

   
   22. januar 2017 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Taxi Teheran   
Instruktør: Jafar Panahi, Iran 2015.

Hvad gør man, når man har forbud mod at lave film i sit hjemland? Jafar Panahi tager jobbet som taxichauffør og installerer et kamera i bilens instrumentbræt. I bilen sætter sig mange forskellige typer i det iranske samfund sig, og gennem disse møder mellem chauffør og passagerer præsenteres vi for det hykleri og de uretfærdigheder, der er Panahis budskab om tingenes tilstand i dagens Iran. Det er samtidig et råb om retten til et liv i frihed. Panahi har stadig forbud imod at lave film i Iran.

   

   

   
   5. februar 2017 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Sauls søn   
Instruktør: László Nemes, Ungarn 2015.

Auschwitz-Birkenau 1944. Saul er kommanderet til at være med i “Sonderkommando”, der skal hjælpe med udslettelsen af andre fanger. Da han ved rydningen af et gaskammer opdager, at en dreng endnu er i live og ser, hvordan drengen aflives kontant af en læge, beslutter Saul, at drengen skal have en traditionel jødisk begravelse. Det er stærke sager, der vises usentimentalt og nøgternt, hvilket blot forøger virkningen. Forfærdelig og nødvendig fortælling om det mørkeste i Europas historie.

Der inviteres til eftersnak!

   

   

      26. februar 2017 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Crosswind   
Instruktør: Martti Helde, Estland 2014.

“Hvor vindene mødes” er filmens undertitel. 14. juni 1944, Stalin har beordret 40.000 fra de baltiske lande sendt til Sibirien for brutalt at skræmme befolkningerne. Erna proppes i en togvogn med sin lille pige Eliide. Hun søger trøst og frihed ved at skrive breve til den mand, Heldur, hun er blevet skilt fra. Formmæssigt er filmen interessant. Alt er filmet i en slags “tableauer”, som vi træder ind i og vandrer igennem. “Som at kigge i et fotoalbum”, skrev en anmelder. Ernas autentiske breve er filmens grundlag.

   

   

   


   

   8. marts 2017 - i Lido Biograferne 

   Kortfilmaften   


   T.B.A.

   

   

   
   12. marts 2017 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
El Club   
Instruktør: Pablo Larraín, Chile 2015.

Fire tidligere katolske patere er sendt i isolation og husarrest for at bøde for deres synder. De er under opsyn af en heller ikke helt uskyldsren nonne, Monica. Endvidere ankommer fader Lazcano med en messedreng, Sardokan, der anklager pateren for overgreb. Endelig kommer fader Garcia, der skal rydde op i alt uvæsenet. Filmen er ikke bare en film om katolsk hykleri og sexovergreb, men er også en allegori over det traume, der ligger som en slipstrøm efter det brutale juntastyre.

   

   

   
   26. marts 2017 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Vores sidste tango   
Instruktør: German Kral, Argentina-Tyskland 2015.

María Nieves Rego og Juan Carlos Copes mødtes, da de var henholdsvis 14 og 17 år gamle. De dansede sammen gennem 50 år og var indbegrebet af tango. De elskede og hadede hinanden på skift. Nu, 81 og 84 år gamle, mødes de efter en lang pause og fortæller for første gang deres historie til en gruppe unge tangodansere og koreografer i Buenos Aires, der gennem tangoen og koreografien tolker de mest rørende og dramatiske øjeblikke i de gamle stjerners liv.

   

   

   


   

13. september 2015 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Ida   
Instruktør: Pawel Pawlikowski, Polen 2013.

Ida er forældreløs, vokser op i et kloster i det katolske Polen i tiden efter 2. verdenskrig. Da hun som ung er klar til at aflægge nonneløfte, afsløres det for hende, at hun i virkeligheden er jøde, og at hendes forældre som jøder er blevet udryddet under krigen. En tante, der har overlevet krigen og som lever et liv i sus og dus, tager Ida med på en slags erindringsrejse.
- - -

   

   

   
   27. september 2015 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Et hus i Marokko   
Instruktør: Leïla Marrakchi, Frankrig 2013.

Et hus i Marokko foregår i Tanger. Fem kvinder, en hustru, en husholderske og tre døtre sidder tilbage efter familiepatriarkens død. Omar Sharif optræder i filmen som fortælleren – identisk med den afdøde! Så længe denne pater familias levede, blev stridigheder, dobbeltliv, og andre hemmeligheder blandt de fem kvinder holdt i ave. Men nu vælter skeletterne ud af skabet! Komedie og tragedie går hånd i hånd i denne film.
- - -

   

   

   
   4. oktober 2015 - kl.16.00 i Lido Biograferne 
Mr. Turner   
Instruktør: Mike Leigh, Storbritannien 2014.

Gennem den fremragende skuespiller Timothy Spall portrætteres den berømte engelske maler Joseph Mallord William Turner, der levede fra 1775 til 1851. Filmen postulerer ved sine virkemidler – farverne især, naturligvis – en sammenhæng mellem den excentriske maler og hans problematiske relationer til sin far, sin husholderske (der nok også er lidt mere end det) og en hemmelig kærlighed til en enke.
- - -

   

   

   
   25. oktober 2015 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
En due sad på en gren   
Instruktør: Roy Andersson, Sverige 2014.

En herlig titel på navnkundige Roy Anderssons forunderlige og finurlige film. Vi følger Sam og Jonathan som ikke særlig heldige sælgere af besynderlige objekter rundt i et Sverige, der er præget af en kedsommelighed, der kun kan få en instruktør som Andersson til at gribe til satire. Filmen er sidste del af trilogien, hvis første del var Sange fra anden sal og anden var De levende - link til Youtube

   

   

   
   8. november 2015 - kl.16.00 i Lido Biograferne 
Min søns familie   
Instruktør: Kore-eda Hirokazu, Japan 2013.

Et sandt mareridt. To børn, forbyttet ved fødslen, har fået deres opvækst hos forkerte forældre igennem seks år. Sandheden afsløres og vi følger reaktionerne hos forældreparrene. Fokus i filmen er på den ene far, en perfektionistisk arkitekt og arbejdsnarkoman, over for hvem er sat en familie af en helt anden støbning og indstilling. Hvad så med de forbyttede børn? Hvad betyder arv? Miljø - opvækst? - link til Youtube

   

   

   
   22. november 2015 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Blind   
Instruktør: Eskil Vogt, Norge 2014.

Hvordan ’ser’ en blind? Og hvordan viser man det i en film? Eskil Vogt vover et øje og fortæller en historie om en kvinde, der har mistet sit syn og som ikke vil trækkes ud i en normal virkelighed som blind af sin mand. Hun vil skabe sin egen virkelighed ved at se den for sit eget indre blik, og det forsøger filmen så at følge. Omkring hende ser vi andre så bipersonernes mere eller mindre pæne liv i den virkelighed, den blinde ikke kan se.
- - -

   

   

   
   3. januar 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Inuk   
Instruktør: Mike Magidson, Grønland 2010.

Mike Magidson stammer fra Californien, er bistået af en fransk antropolog og en del danskere. Filmen tager fat om nogle af de voldsomme problemer, Grønland er udfordret af. Social nød, alkoholisme, det moderne og det traditionelle, kultursammenstød, klimaforandring osv. Filmen er samtidig en smukt fotograferet hyldest til Grønlands storslåede natur og har modtaget flere internationale priser.
- - -

   

   

   
   17. januar 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Timbuktu   
Instruktør: Abderrahmene Sissako, Mauretanien 2014.

I årene 2012-13 var Timbuktu i Mali besat af islamister. Filmen er ikke en egentlig dokumentarfilm, men fokuserer på almindelige beboeres reaktioner på den strenge sharialovgivning, der indføres. Der klippes frem og tilbage mellem forskellige situationer og det hele har det fantastiske ørkenlandskab og ørkenbyen som en smuk kulisse. Filmens budskab: Gør modstand mod fanatikere! - link til Youtube

   

   

   
   31. januar 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Tracks   
Instruktør: John Curran, Australien 2013.

En kvinde, fire kameler og en hund og en vandring på 3000 km ud i ørkenen. Et almindelig menneske, der gør usædvanlig ting. Filmen er både et storslået portræt af den australske natur og af et usædvanligt projekt, hvor et menneske, selvsikkert og samtidigt skrøbeligt søger en forbundethed med naturen.
- - -

   

   

   
   7. februar 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Metéora   
Instruktør: Spiros Stathoupoulos, Grækenland 2012.

Midt på den thessaliske slette i Mellemgrækenland ligger Metéoras fantastiske bjergformationer med isolerede toppe, hvorpå der er nonne- og munkeklostre. En nonne og en munk oplever en spirende forelskelse, der sætter deres hengivelse til Gud på prøve. Natur, klosterliv med askese, bøn og hengivelse til Gud - og til lidenskaber!
- - -

   

   

      28. februar 2016 - kl.16.00 i Lido Biograferne 
Leviathan   
Instruktør: Andrej Zvjagintsev, Rusland 2014.

Thomas Hobbes værk om magtens krav på os og vores afgivelse af frihed til magten har sin titel fra Jobs Bog kap.40. Konflikten mellem magt og individ, som den udspilles i det nye Rusland, er filmens omdrejningspunkt. En selvbygger kommer i konflikt med en lokal borgmesters prestigeprojekt. Forsøg på at få sin ret gennem det juridiske system har sine økonomiske og menneskelige omkostninger, Putin-land! - link til Youtube

- - -

   

   

   
   


2. marts (onsdag) 2016 - kl.18.00 i Lido Biograferne 
Jeg er Ingrid   

Dokumentarfilm om den svenske skuespiller, Ingrid Bergman, der i ville være fyldt 100 år den 29. august. I foråret 2011 mødes instruktøren Stig Björkman med Bergmans datter, Isabella Rossellini, som foreslår ham at han laver "en film om mor". Gennem Isabella får han mulighed for at fortælle Ingrid historie gennem hendes egne ord og billeder. Den syvdobbelt nominerede og tre gange Oscar-vindende Ingrid Bergman var en af de mest talentfulde skuespillerinder i Hollywoods guldalder med uforglemmelige præstationer i film som i Michael Curtiz’ Casablanca, George Cukors 'Gaslys' og hjemme på svensk grund så sent som i Ingmar Bergmans 'Høstsonaten' fra 1978.


   

   

   
   13. marts 2016 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Kokken   
Originaltitel: Comme un chef
Instruktør: Daniel Cohen, Frankrig 2012.

3 Michelinstjerner og mesterkokken er ved at løbe tør for nye ideer. Så kommer det nye gastronomiske geni og så er der lagt op til en konflikt mellem det traditionelle franske køkken og det nye molekylære, serveret som en komedie der spiller på den gamle traditionalist og det nye geni og med en grovkornet satire over modestrømningerne, som herhjemme især forbindes med restaurant Noma. Skulle det være en tallerken tissemyrer?
- - -

   

   

   
Øst for Paradis

   07.09.14 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Matchmaking Mayor   
Originaltitel: Nesvatbov
Instruktør: Erika Hniková - Tjekkiet, 2010 - 80 min - DCP
Omtale: Landsbyen Zemplinske Hámbre er ved at uddø, der er stort set kun singler tilbage! Borgmesteren vil gøre noget ved det og sætter fantasifulde initiativer i gang for at koble singlerne. En underfuld komedie – og en slags dokumentarfilm om borgmesterens arbejde for sin by. Charmerende portræt af en sær mand og indbyggerne i hans by. link (pdf)
   

   

   

   
Camera Film

   21.09.14 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Nadar og Simin - en separation   
Originaltitel: Jodaeiye Nader az Simin
Instruktør: Asghar Farhadi - Iran, 2010 - 123 min - DCP
Omtale: Simin vil skilles, så hun kan forlade landet med sin datter og give hende en bedre tilværelse. Nadar kan ikke flytte, da han skal passe sin demente far. Han ansætter Razieh, der er gravid og skjult for sin mand har taget jobbet for at kunne betale hans spillegæld. Nadar må afskedige hende og kommer til at skubbe hende, så hun aborterer … Iransk politisk virkelighed - og det private. En fortjent guldbjørn i Berlin 2010. link
   

   

   

   
Filmbazar

   05.10.14 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Jeg hedder Ernesto   
Originaltitel: Infancia clandestina
Instruktør: Benjamín Ávila - Argentina, 2011 - 112 min - DCP
Omtale: Argentina 1979. Efter år i eksil vender Juan og hans familie tilbage til Argentina under falske identiteter. Juans forældre og hans onkel Beto er medlemmer af organisationen Montoneros, der kæmper imod militærjuntaen, som styrer landet. På grund af deres aktiviteter bliver de ustandselig overvåget. Juans venner i skolen og pigen han elsker, Maria, kender ham som Ernesto, hans dæknavn. En historie om militarisme, et hemmeligt liv og kærlighed. Historien om en hemmelig barndom. link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   02.11.14 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Den grønne cykel   
Originaltitel: Wadjda
Instruktør: Haifaa Al-Mansour - Saudi-Arabien, 2012 - 97 min - DCP
Omtale: Glæd dig til Saudi-Arabiens første kvindelige instruktør, Haifaa al Mansours varme og enestående film! Den 10-årige pige Wadjdas højeste ønske er en cykel og da mor siger nej, stiller hun op for at vinde den store pengepræmie i skolens konkurrence om at citere Koranen. Hun lægger alle kræfter i og efterhånden begynder lærerne at få øjnene op for hende. I Saudi-Arabien er biografer forbudt, men landet er ved at ændre sig og det viser denne film - ikke mindst idet at den er officielt udtaget som landets Oscar-bidrag. En film fuld af håb - lige så underholdende og morsom som den er mildt oprørsk! link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   09.11.14 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Cæsar skal dø   
Originaltitel: Cesare deve morire
Instruktør: Paolo og Vittorio Taviani - Italien, 2011 - 76 min - DCP
Omtale: Tavianibrødrene er kendte for deres ambitiøse film. Her lader de mordere, dømte medlemmer af Camorraen, voldsdømte og narkogangstere tage favntag med Shakespeares Julius Cæsar. Shakespeares drama handler om tyranni, magt, intriger og den slags, som ikke er ukendte begreber for de indsatte i et af Italiens mest sikrede fængsler. Fangernes virkelighed skildres i sort-hvid, dramaets i farver. Filmen fik en guldbjørnen i Berlin i 2012. link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   23.11.14 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Juha   
Svensksproget titel: Johan
Instruktør: Aki Kaurismäki - Finland, 1998 - 78 min - 35 mm
Omtale: Juha og Marja lever et simpelt gårdmandsliv. De dyrker hårdtarbejdende deres afgrøder, tjener lige akkurat til dagen og vejen. Men de er lykkelige som kun børn kan være det. Paradisets idylliske liv i tosomhed varer ikke længe, idet storbycharmøren Shemeikka melder sin ankomst. Hans smarte sportsvogn er brudt sammen og søger derfor hjælp hos Juha. link
   

   

   

   
Camera Film

   04.01.15 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Fortiden   
Originaltitel: Le passé
Instruktør: Asghar Farhadi - Frankrig, 2013 - 130 min - DCP
Omtale: Den fransksprogede film starter, da Ahmad (Ali Mosaffa) kommer tilbage til Paris fra Teheran. Ahmad skal underskrive skilsmissen med Marie (Bérénice Bejo), som han har været separeret fra i fire år. Marie har i mellemtiden indledt et forhold til Samir (Tahar Rahim), som hendes teenagedatter Lucie bryder sig dårligt om. Ahmad er kun på fransk visit, men inddrages hurtigt i familiekonflikterne, der stikker dybere end som så - og atter afdækkes hemmeligheder og løgne med forbløffende konsekvens. link
   

   

   

   
Distribution

   18.01.15 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Den store skønhed   
Originaltitel: La grande belleza
Instruktør: Paolo Sorrentino - Italien, 2013 - 142 min - DCP
Omtale: Fellini – La dolce vita og Roma - ført frem til Berlusconis æra! Jep har engang præsteret en rost roman, og lever et liv i og med Roms jetset. Alt er overflade, ingen sandhed findes eller søges, alt er bare skønhed. Sorrentinos film er både en hyldest til Roms skønhed og en satirisk kommentar til dem, der lever et liv på overfladen. Filmen vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2014 foran Jagten. link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   01.02.15 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Heli   
Originaltitel: Heli
Instruktør: Amat Escalante - Mexico, 2013 - 105 min - DCP
Omtale: Heli er en ung mand, som bor med sin far, sin lillesøster, Estela, og sin unge kone og deres spædbarn. Hverdagen går stille med skiftehold på den lokale fabrik. Estela er hemmelig kæreste med Beto, som med sine 17 år er meget ældre end hende. Beto foreslår at de stikker af og gifter sig, og da han en dag under optræning i en anti-narkoenhed af hæren finder gemt kokain, snupper han det, for at sikre en fremtid for ham og Estela. Men det er svært at skelne narkofolk, politi og soldater fra hinanden og tyveriet får snart helt andre, fatale følger for alle omkring ham. link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   22.02.15 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
The Lunchbox   
Originaltitel: The Lunchbox
Instruktør: Ritesh Batra - Indien, 2014 - 104 min - DCP
Omtale: En af årets mest omtalte film på de internationale filmfestivaler og hovedrollen som Saajan spilles af en af Indiens største mandlige skuespillere, Irrfan Khan, der blandt andet er kendt fra "Slumdog Millionaire" og "Life of Pi". link
   

   

   

   
Camera Film

   08.03.15 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Mor & søn   
Originaltitel: Pozitia Copilului
Instruktør: Calin Peter Netzer - Rumænien, 2013 - 112 min - DCP
Omtale: Portræt af en rumænsk hønemor og af et rumænsk samfund præget af ulighed og korruption. Det er en film om følelsesmæssig afpresning, men også en film med temaer som tilgivelse og accept. Netzer interesserer sig for den universelle historie om overvældende moderkærlighed samtidig med, at han tager et røntgenbillede af de nyriges liv i Rumænien i dag. link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   22.03.15 - kl.16.30 i Lido Biograferne 
Dybet   
Originaltitel: Djúpid
Instruktør: Baltasar Kormákur - Island, 2012 - 95 min - DCP
Omtale: En kold nat i marts 1984. Nogle kilometer ud for Islands Vestmannaøer synker fiskebåden Breki, og trækker næsten hele besætningen med sig i dybet. Tre fiskere overlever, men efter nogle timer i det iskolde hav er der blot en enkelt tilbage. Efter seks timers kamp på liv og død skylles den udmattede Gulli endelig op på land. Men endnu er strabadserne ikke ovre. Vel på landjorden konfronteres han med spørgsmålet om, hvordan han egentlig lykkedes at overleve og hvorfor. Filmen er baseret af den sande historie om Guðlaugur Friðþórsson, en nationalhelt, men også et uforklarligt videnskabeligt fænomen. Filmen fortæller om den dramatiske hændelse og om fiskeren som på utrolig vis og med en overmenneskelig vilje klarer det ingen andre klarer, men den giver os også et indblik i livet for islandske fiskere og deres familier. link
   

   

   

   
Øst for Paradis

   08.09.2013 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Rejsen hjem   
Originaltitel: Luo ye gui gen
Instruktør: Zhang Yang - Hongkong/Kina 2007 - 97 min. - 35mm
Arbejdskammeraterne Zhao og Liu er gamle venner og begge i halvtredserne. De er på en heftig druktur, da Liu pludseligt dør. Zao ønsker at opfylde et gammelt løfte til vennen og beslutter sig til at rejse de mange tusind km gennem Kina for at bringe hans lig hjem. Han har stort set ingen penge og altså en død mand med sig. Zhaos tragikomiske odyssé bringer ham i kontakt med alle slags kinesere i en verden, hvor skikke og værdier forandrer sig lynhurtigt. Baseret på en virkelig historie.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Øst for Paradis

   22.09.2013 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Monsieur Lazhar   
Originaltitel: Monsieur Lazhar
Instruktør: Philippe Falardeau - Canada 2011 - 94 min. - DCP
Bachir Lazhar er en midaldrende algerisk immigrant, der søger politisk asyl i Quebec. Han har års erfaring med undervisning fra sit hjemland og er glad da chancen for et vikariat på en lokal folkeskole byder sig. Der er dog det lille aberdabei at stillingen kun blev ledig, fordi læreren hængte sig i klasseværelset. Skolens stressede inspektør er lettet over at få gang i undervisningen igen. Men eleverne - ikke mindst Simon og Alice, der nåede at få et glimt af læreren i ophængt tilstand - kæmper med deres egne fortolkninger af ulykken, der gives næring af de voksnes hykleriske hvide løgne, der skal gøre det hele lettere. Men bare ikke gør det. Filmen var fuldt fortjent Oscar-nomineret.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Camera Film

   06.10.2014 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Palme   
Originaltitel: Palme - älskad och hatad
Instruktør: Kristina Lindström og Maud Nycander - Sverige 2012 - 109 min. - DCP
Om statsmanden og mennesket, om hans tid og hans liv. Og det Sverige, han skabte. Som ganske ung gjorde overklasseløget Palme sig hurtigt uundværlig i den socialdemokratiske magtelite. Han var en taktiker drevet af social indignation og i tilgift en inspireret retoriker med sine meningers mod - og var både elsket og hadet for samme. 'Palme' krydrer historien med masser af kostelige arkivoptagelser - med David Frost på TV, hos Fidel Castro på Cuba og blandt ungdomsoprørere i Stockholm.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Øst for Paradis

   03.11.2013 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Half Moon   
Originaltitel: Niwemang
Instruktør: Bahman Ghobadi - Iran 2006 - 114 min. - 35mm
Med sin blanding af gakkethed, smerte og smukke drømmesekvenser er ’Half Moon’ Bahman Ghobadi i reneste aftapning. Iransk-bosatte Mamo, en af de mest elskede kurdiske musikere, får lov til at lave sin første koncert i irakisk Kurdistan i 35 år. Den vindtørre ældre mand går på med krum hals, genner sine 10 meget forskellige musiker-sønner ind i en orange bus og sætter jagten ind på en sangerinde til foretagendet. Det er dog lettere sagt end gjort i et Iran, hvor det er forbudt kvinder at synge. Instruktøren bygger mod alle odds en bæredygtig bro mellem politisk kommentar og urkomisk tusmørkefortælling. Et miks, der skaffede ’Half Moon’ tre statuetter ved sidste års filmfestival i San Sebastian – herunder prisen for bedste film.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Øst for Paradis

   10.11.2013 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Attenberg   
Originaltitel: Attenberg
Instruktør: Athina Rachel Tsangari - Grækenland 2010 - 95 min. - 35mm
Den 23-årige, menneskesky Marina bor med sin arkitektfar i en prototypisk græsk fabriksby. Hun holder sig for sig selv og i stedet for at engagere sig i sin omverden, studerer hun den på afstand og får hjælp af deprimerende selvmordssange, dokumentarfilm af Sir David Attenborough og lidt sexlektioner fra sin eneste veninde, den væsentligt mere fremmelige Bella. Da en fremmed kommer til byen og udfordrer hende til en bordfoldboldkamp, sker der pludselig noget. Alt imens er hendes sortseer af en far ved at planlægge sin afgang fra det jordiske liv, som han mener er svært overvurderet. Det er altså lidt af et udgangspunkt, Marina har for sine følelsers opdragelse. Filmen er en alternativ 'coming of age'-film, der fortjener ligeså stor opmærksomhed og succes som sidste års CPH PIX-succes 'Dogtooth'.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Scanbox

   24.11.2013 - kl.16.30 i Lido Biografen 
The Artist   
Originaltitel: The Artist
Instruktør: Michel Hazanavicius - Frankrig/USA 2011 - 100 min. - DCP
Den charmerende stumfilmstjerne George Valentin (Jean Dujardin) nægter at acceptere talefilmens indtog. Han føler sig overbevist om, at der er tale om en døgnflue, og at både publikum og producenter snart vil komme til fornuft og indse, at filmen gør sig bedst stum. Mens hans egen karriere hastigt smuldrer væk, bliver han udfordret og betaget af den unge og sprudlende danserinde Peppy Miller (Bérénice Bejo), der er godt på vej til at blive den nye darling i drømmenes by. Det er en rørende kærlighedshistorie fortalt som et sandt festfyrværkeri af musikalsk og fortællemæssigt overskud - det er ren magi på det store lærred og en dybtfølt kærlighedserklæring til klassisk Hollywood film - til skuespilkunsten, til stilen, til musikken og til selve filmmediet. Filmen har taget anmelderne med storm verden over og har modtaget utallige priser bl.a. tre Golden Globes for bedste film, bedste mandlige hovedrolle og bedste originale musik. Filmen har desuden vundet hele fem Oscars bl.a. for bedste film, bedste mandlige hovedrolle og bedste instruktion.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Miracle Film

   05.01.2014 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Drengen fra bjerget   
Originaltitel: L'enfant d'en haut
Instruktør: Ursula Meier - Schweiz/Frankrig 2012 - 97 min. - DCP
Et prisvindende drama om den 12-årige Simon (Kacey Mottet Klein), der bor sammen med sin arbejdsløse søster Louise (Léa Seydoux) i dalen nær et luksuriøst skisportssted i Schweiz. Hver dag tager han liften op på bjerget, hvor han stjæler forskelligt skiudstyr fra de rige turister og videresælger det til de lokale børn og ansatte. En dag kommer han galt af sted og må ufrivilligt slå pjalterne sammen med en britisk sæsonarbejder, som også vil have en bid af kagen. Samtidig optrappes det allerede konfliktfyldte forhold til søsteren og de tvinges til at lirke op for en velbegravet hemmelighed.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Miracle Film

   19.01.2013 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Hushpuppy   
Originaltitel: Beasts of the Southern Wild
Instruktør: Benh Zeitlin - USA 2012 - 93 min. - DCP
6-årige Hushpuppy bor sammen med sin far, Wink, i et lille samfund beliggende nær verdens ende, kaldet "The Bathtub". Pigen vokser op i klar bevidsthed om, at hun og faderen både deler uundværlig samhørighed med minisamfundet, men at de også er part af et meget større univers. Da faderen bliver ramt af en mystisk sygdom og ikke længere kan beskytte hende, begynder naturen at opføre sig underligt: Temperaturen stiger, polerne smelter og fører en hær af urokser med sig. I håbet om at gøre det rigtige, drager Hushpuppy ud for at finde sin mor.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Miracle Film

   02.02.2014 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Lore   
Originaltitel: Lore
Instruktør: Cate Shortland - Tyskland 2012 - 109 min. - DCP
Lore ser sig nødsaget til at tage ansvaret for sine fire yngre søskende, da deres nazi-forældre er taget af de allierede. Børnene ser for første gang den fulde alvor af deres forældres gerninger og står i en håbløs situation, hvor de er ude af stand til at klare sig selv og med udsigt til en sand rædselsrejse, sætter de sig for at krydse et hærget land for at nå frem til deres bedstemors hjem omkring 900 kilometer længere nordpå.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Øst for Paradis

   23.02.2014 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Mellem liv og død   
Originaltitel: Wandafuru raifu
Instruktør: Hirokazu Kore-Eda - Japan 1998 - 118 min. - 35mm
Filmen foregår i limbo, en slags mellemstation, hvor de afdøde skal vælge netop en erindring, der som den eneste skal følge dem ind i evigheden. Når du dør, får du en sagsbehandler der skal hjælpe dig med på en uge at finde ét minde, du vil tage med dig ind i evigheden. Når valget er truffet, glemmer du alt andet. Vi følger 22 nyligt døde i deres valg. For nogle er det nemt, for andre er det umuligt. Én vælger en drøm, en anden en god skål ris og én vil slet ikke have noget med. Filmen kredser om personerne, der har svært ved at vælge og stiller dermed det meget væsentlige spørgsmål: Hvad har bragt lykke i vores liv?
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Øst for Paradis

   09.03.2014 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Volcano   
Originaltitel: Ejdfjall
Instruktør: Rúnar Rúnarsson - Island 2011 - 93 min. - DCP
Den gnavne, pensionerede pedel Hannes havde nok regnet med at han kunne fortsætte sin tavse cigaretrygning og den evige brok over maden, men bliver på brutal vis tvunget til at tage sit livs vinter op til alvorlig overvejelse. Efter et mislykket selvmordsforsøg og en altomvæltende uforudset begivenhed, må Hannes se sig selv i øjnene og blive voksen på ny. Rúnarsson udfolder det fængende eksistentielle drama med et gnistrende klart talent for forbløffende troværdig og underspillet realisme.
Læs mere - Se trailer
   

   

   

   
Camera Film

   23.03.2014 - kl.16.30 i Lido Biografen 
Terraferma   
Originaltitel: Terraferma
Instruktør: Emanuele Crialese - Italien/Frankrig 2011 - 88 min. - DCP
En italiensk fiskerfamilie stilles over for et skæbnesvangert valg, da de til havs støder på en flåde med nødstedte, afrikanske flygtninge. Fiskerne vælger at følge havets lov og redde flygtningene, men det moralske valg bringer familien på kant med øens politi, som ikke billiger de illegale gæster. I en betagende, solbeskinnet ramme – og med humoren i højsædet - tager ’Terraferma' temperaturen på nogle af de problemer, som den illegale indvandring bereder Italien og Europa. Og så handler filmen også om civil courage og om at sætte næstekærlighed og anstændighed over lovens bogstav.
Læs mere - Se trailer
   

   

   
Camera Film / Grand9. september 2012   -   kl.16.30
En kvinde, en pistol og en nudelbar
Originaltitel: San Qiang Pan An Jing Qi
Instruktør: Zhang Yimou - Kina 2009 - 95 min - 35 mm
Wang har en nudelbar, konen har en elsker. Wang hyrer en lejemorder, elskeren har en pistol – og alle har det temmelig løsagtigt med moralen. Den kinesiske instruktør former ud af dette klassiske trekantsdrama en farce med en overraskende blanding af flere genrer. Filmen svinger morsomt mellem dem og udstiller en håndfuld temmelig moralsk anløbne personer. Læs mere

   
Scanbox


23. september 2012   -   kl.16.00 (langfilm)
Nawals hemmelighed
Originaltitel: Incendies
Instruktør: Denis Villeneuve - Canada-Frankrig 2010 - 130 min - 35 mm
Et testamente læses op, arvingerne får sig en overraskelse. Gennem testamentets bestemmelser tvinges de til at oprulle en kvindes dramatiske historie, der blandt andet handler om en muslimsk kvinde, der straffes for at elske en kristen, en voldtægt, likvidering af en krigsherre med mere. Filmen var oscarnomineret det år, hvor Susanne Biers Hævnen løb med prisen. Læs mere

   

Zentropa

3. oktober 2012   -   Onsdag kl.18.15   -   Særarrangement i samarbejde med Psyk-info og Lido
Melancholia
Originaltitel: Melancholia
Instruktør: Lars von Trier - Danmark m.fl. 2011 - 136 min - 35 mm / DCP
En smuk film om verdens undergang. To søstres forhold bliver sat på prøve, da en planet truer med at kollidere med Jorden og udslette menneskeheden. MELANCHOLIA er en psykologisk katastrofefilm af instruktøren Lars von Trier. Læs mere
Psykiater Claus Refshammer vil inden filmen starter komme med sit bud på, hvordan personerne og filmens handling kan forstås ud fra et psykiatrisk perspektiv. Læs mere
Pris: 50,- kr. (Husk dit medlemskort til Vejle Filmklub). Reservér billetter


   
Camera Film / Grand7. oktober 2012   -   kl.16.30
Welcome
Originaltitel: Welcome
Instruktør: Philippe Lioret - Frankrig 2009 - 105 min - 35 mm
En svømmelærer i Calais træffer tilfældigt en ung kurder, der gerne vil til England for at blive genforenet med sin kæreste. Mellem de to udvikler der sig et varmt far-søn-forhold. Vejen til hende er en svømmetur over Kanalen, og det projekt skal svømmelæreren hjælpe med til. Men at hjælpe en illegal flygtning kan i Frankrig koste fem år i fængsel. Læs mere

   
Øst for Paradis28. oktober 2012   -   kl.16.30
Emmas lykke
Originaltitel: Emmas Glück
Instruktør: Sven Taddicken - Tyskland 2006 - 99 min - 35 mm
Med udsigt til snarlig død af kræft stjæler Max chefens store bil og skaffer sig et stort beløb sort. Max kører galt, men samles op af en usædvanlig kvinde, Emma, der lever isoleret som grisehandler. De to indgår en alliance for at beskytte sig imod chefen. En skæv og poetisk film med forrygende godt spil. Læs mere

   
Scanbox11. november 2012   -   kl.16.30
Match Point
Originaltitel: Match Point
Instruktør: Woody Allen - USA 2005 - 124 min - 35 mm
Før Barcelona, Paris og Rom var det London, new yorkeren Woody Allen brugte som kulisse for en film. Intrigen er en mordgåde, hvortil kan føjes kærlighed og bedrag og naturligvis, en del London, anskuet af en amerikaner. Læs mere

   
Øst for Paradis25. november 2012   -   kl.16.30
Vinden, der ryster kornet
Originaltitel: The Wind That Shakes the Barley
Instruktør: Ken Loach - Storbritannien/Irland 2006 - 127 min - 35 mm
Instruktøren Ken Loach, der er kendt for i alle sine film at stille sig på de svages side og engagere sig med vrede og bitterhed i Irland-England i begyndelsen af 20’erne, IRA. To brødre, den ene vil til England for at arbejde som læge, den anden kæmpe hjemme i Irland. 1922 underskrives fredsaftalen mellem London og Dublin og brødrene deles i holdningen til den. Ken Loach fik de Gyldne Palmer i 2007 for denne politisk-historiske film, der bæres igennem af hans fine personinstruktion. Læs mere

   
Øst for Paradis6. januar 2013   -   kl.16.30
Badeanstalten
Originaltitel: Xizao
Instruktør: Zhang Yang - Kina 1999 - 92 min - 35 mm
Badeanstalten ligger i Peking, drives af hr. Liu og hans retarderede søn og frekventeres af bizarre personer. Hr. Liu har en anden søn, der bor langt fra storby og civilisation i det sydlige Kina. Hans ankomst til byen udløser filmens centrale tema: De gamle værdier, loyalitet, tilgivelse osv, der udfordres. Gennem hele filmen strømme af vand som den samlende metafor. Læs mere

   
Camera Film / Grand20. januar 2013   -   kl.16.00 (langfilm)
Norwegien Wood
Originaltitel: Noruwei no mori
Instruktør: Tran Anh Hung - Japan 2010 - 133 min - 35mm/DCP
Murakamis roman, der har opnået kultstatus, filmatiseret. Den unge Watanabes forhold til kæresten Naoko kommer i krise efter en fælles vens død. Midori repræsenterer alt det, Naoko ikke har og kommer til at betyde noget af en udfordring for Watanabe. En flot filmatisering af en stor roman om ung kærlighed og kærlighedens smerte. Læs mere

   
Øst for Paradis3. februar 2013   -   kl.16.30
Drengen med cyklen
Originaltitel: Le gamin au vélo
Instruktør: Jean-Pierre og Luc Dardenne - Belgien - 2012 - 87 min
12-årige Cyril er havnet på et børnehjem, faderen vil ikke kendes ved ham. Drengen er en rod, forvirret og utilpasset knægt, stikker hele tiden af fra børnehjemmet for at finde faderen. Cyril møder tilfældigvis frisøren Samantha, der fatter sympati for knægten. Den ukuelige Samantha tror på alt det gode. Varme og menneskelighed, trods barske vilkår. Dardenne-brødrene har modtaget De Gyldne Palmer i Cannes to gange tidligere, og denne gang vandt de Juryens Grand Prix i Cannes, samt prisen for Bedste manuskript ved European Film Awards. Læs mere...

   
Øst for Paradis17. februar 2013   -   kl.16.00 (langfilm)
Hesten fra Torino
Originaltitel: A Torinói ló
Instruktør: Béla Tarr - Ungarn/Frankrig 2011 - 146 min - 35 mm
Vi er ude på landet hos en bonde og hans datter og følger dem deres sidste seks dage. Sort-hvid, kun 30 indstillinger, en hylende vind gennem hele filmen. Filmens titel refererer til anekdoten om Friedrich Nietzsche, der så en hest blive pisket i Torino. Af medlidenhed med hesten kastede han sig om halsen på den. Her knækkede han mentalt. En sær film, som belønnedes med Sølvbjørnen i Berlin i 2011. Læs mere

   
Camera Film / Grand3. marts 2013   -   kl.16.30
Oslo, 31.august
Originaltitel: Oslo, 31.august
Instruktør: Joachim Trier - Norge 2011 - 96 min - 35mm/DCP
En stor film om narkomanen Anders, der kommer fra det trygge lag i samfundet, men er endt i narkomanien. Her er alle de kendte elementer, selvmordsforsøg, afvænningsforsøg, jobsamtaler, savnet efter suset fra stofferne. Anders’ sindsstemninger følges og understreges flot af filmens billed- og lydside. Læs mere

   
Scanbox17. marts 2013   -   kl.16.30   
Potiche - Trofæfruen
Originaltitel: Potiche
Instruktør: François Ozon - Frankrig 2010 - 103 min - 35 mm
Humoristisk trekantsdrama med Catherine Deneuve, Gérard Depardieu og Fabrice Luchini. Sidstnævnte spiller en elendig fabriksdirektør, der er ved at køre paraplyfabrikken ned, Catherine Deneuve er konen, der træder i karakter og redder foretagendet i sammen med byens kommunistiske borgmester, spillet af Depardieu. Fransk komedie, når den er bedst. Læs mere

   © Miracle Film11.09.2011   -   kl.16.30
Mine eftermiddage med Margueritte
Instruktør: Jean Becker. Frankrig 2010 - 82 min.
Den tilsyneladende sinke af en arbejdsmand Germain mødes med den belæste og livserfarne 95-årige Margueritte. Til vennernes overraskelse afslører Germain skjulte talenter. Stort og fint samspil mellem Gérard Depardieu og Gisèle Casadesus.     Læs mere...
© Øst for Paradis25.09.2011   -   kl.16.30
Berlin i Berlin
Instruktør: Sinan Çetin. Tyskland 1993 - 99 min.
En tysker kommer af vanvare til at dræbe en tyrkisk indvandrer. Den dårlige samvittighed får ham til at opsøge enken. Hendes mandlige familie føler sig forpligtet til at slå tyskeren ihjel, men på grund af reglerne for gæstfrihed, kan de ikke gøre det, så længe han er i hjemmet hos familien! En vigtig film, der fokuserer voldsomt på følelser og kultursammenstød.    Læs mere...


© Miracle Film09.10.2011   -   kl.16.30
Winter's Bone
Instruktør: Debra Granik. USA 2010 - 100 min.
Faderen i en fattig familie i en afsides region i Missouri stikker af og overlader den resterende del af familien til udsigt til økonomisk ruin. Den 17-årige Ree Dolly, filmens hovedperson, beslutter at finde den forsvundne fader i et desperat og stædigt forsøg på overlevelse. Filmen fokuserer på klanliv og æreskodeks i et miljø, vi ikke ofte ser i amerikanske film.    Læs mere...
© Nordisk Film30.10.2011   -   kl.16.00 (langfilm)
Biutiful
Instruktør: Alejandro González Iñárritu. Mexico/Spanien 2010 - 148 min.
Vi er i den mindre pæne del af Barcelona blandt afrikanske gadesælgere, kinesiske spekulanter mm, hvor hovedpersonen Uxbal forsøger at skaffe arbejde til illegale indvandrere. Han dyrker samtidig det spirituelle og forsøger at være god fader for to børn og ægtemand til en maniodepressiv kone. Når han så selv rammes af kræft og en af sønnerne ikke kan stave til beautiful, er tragedien fuldendt!    Læs mere...


© Miracle Film13.11.2011   -   kl.16.30
Soul Kitchen
Instruktør: Fatih Akin. Tyskland 2009 - 99 min.
En munter Heimatskomedie om en græker, der forsøger at få et spisested til at fungere trods alverdens problemer. Redningen er en kolerisk kok, der tryller tung og traditionel tysk mad om til himmelske lækkerier. Olsen-banden og Erik Clausen i tysk multikulturelt miljø!    Læs mere...
© Scanbox27.11.2011   -   kl.16.30
Io sono l’amore - I Am Love
Instruktør: Luca Guadagnino. Italien 2009 - 120 min.
Miljøet er den absolutte overklasse i Milano. Patriarken vil ved en pragtmiddag overdrage firmaet til søn og barnebarn. Sønnen er gift med Emma, der viser sig at have en russisk baggrund – og hun bliver filmens hovedperson, overklassefruen, der bryder ud af miljøet, forført af den kærlighed, der som bekendt er størst.    Læs mere...
© Filmcompagniet08.01.2012   -   ca. kl.16.30
Another Year
Instruktør: Mike Leigh. Storbritannien 2010 - 129 min.
Ægteparret Tom og Gerry følges igennem et år. Hovedpersonen er dog familiens veninde, den frustrerede Mary. Hun har problemer med kærligheden, tænder på Tom og Gerrys søn Joe, der dog har en anden kæreste. Banalt? Ikke når en Mike Leigh tager fat og går i dybden med skildringen af de såkaldte almindelige mennesker.    Læs mere...
© Øst for Paradis22.01.2012   -   kl.16.30
Riff-Raff
Instruktør: Ken Loach. Storbritannien 1990 - 95 min.
Riff-Raff er øgenavnet for den ringest stillede del af den engelske arbejderklasse. Ken Loach benytter sig i denne film for en stor del af amatører fra dette lag i det engelske samfund. Også filmens manus er oprindeligt af en af de bygningsarbejdere, instruktøren skildrer. Miljøet er 80’ernes England, hvor Thatcher og Co tages under kærlig og morsom behandling.    Læs mere...

   

© Camera Film05.02.2012   -   kl.16.30
Skjult
Instruktør: Michael Haneke. Fra/Tys/Ita/Østr 2005 - 117 min.
Filmens tilsyneladende intrige omhandler et mystisk bånd, der viser en overvåget fransk familie. Men instruktøren vil andre steder hen end blot lave en krimi med dette bånd i centrum. Han udforsker som sædvanlig konsekvenserne af den europæiske borgerlighed uden at servere nemme løsninger. Der er stort spil af Daniel Auteuil og Juliette Binoche.    Læs mere...
© Øst for Paradis26.02.2012   -   kl.16.30
Gigante
Instruktør: Adrián Biniez. Argentina 2008 - 84 min.
Jara er sikkerhedsvagt i et supermarked og har et godt øje til rengøringspigen Julia. Han følger hende på sin monitor, han følger hende efter arbejdstid - med heavy metal i ørerne - uden at kunne overvinde sin generthed. Måske er hans overvægt også et problem! Sydamerikansk sikkert drejet neorealisme med mindelse i fotograferingen om Carl Th. Dreyer.    Læs mere...
© Camera Film11.03.2012   -   
Koncerten
Instruktør: Radu Mihaileanu. Frankrig/Rusland 2009 - 119 min.
Andrei Filipov arbejder som pedel for Bolsjojs Orkester, men var engang dets store dirigent. Selv jøde nægtede han at fyre jødiske musikere og på trods af perestrojka er hans karriere som dirigent blokeret. Men så får han på forunderlig vis chancen i Paris, hvor han får samlet sine gamle venner og en violinist, og så spilles Tjajkovskijs herlige violinkoncert! En farce om udrensninger - og en fryd for øret!    Læs mere...
© Øst for Paradis25.03.2012   -   kl.16.30   -   
Rød som himlen
Instruktør: Cristiano Bortone. Italien 2006 - 96 min.
En sand historie om en dreng, der som 10-årig mistede synet og sendes på en katolsk kostskole for blinde børn. En brav præst hjælper trods modstand fra skolen drengen med at arbejde med lydoptagelser, lærer ham ’at se med øret’. Filmen er kritisk over for det katolske miljø, men vil først og fremmest fortælle en god og optimistisk historie.    Læs mere...
 


   


12. september 2010   
Mine aftener i Paradis
Instruktør: Giuseppe Tornatore. Italien-Frankrig 1989

 26. september 2010   
Citronlunden
Instruktør: Eran Riklis. Israel-Tyskland-Frankrig 2008
10. oktober 2010   
En kvinde i Berlin
Instruktør: Max Färberböck. Tyskland 2008
31. oktober 2010   
Machan
Instruktør: Uberto Pasolini. Sri Lanka-Italien-Tyskland 2008
14. november 2010   
Ondskab
Instruktør: Mikael Håfström. Sverige 2003
28. november 2010   
Det hvide bånd
Instruktør: Michael Haneke. Østrig-Tyskland-Frankrig-Italien 2009
9. januar 2011
Den ukendte kvinde
Instruktør: Giuseppe Tornatore. Italien 2006
23. januar 2011
Ten Canoes
Instruktør: Rolf de Heer; Peter Djigirr. Australien 2006
6. februar 2010
Waltz With Bashir
Instruktør: Ari Folman. Israel 2008
27. februar 2010
Lyden af sand
Instruktør: Marion Hänsel. Frankrig 2006
13. marts 2011
12:08 Øst for Bukarest
Instruktør: Corneliu Porumboiu. Rumænien 2006
27. marts 2011
Leoparden
Instruktør: Luchino Visconti. Italien 1962FLERE TIDLIGERE VISTE FILM   - i omvendt kronologi

 

14.03.2010
28.02.2010
07.02.2010
31.01.2010
17.01.2010
03.01.2010
22.11.2009
08.11.2009
25.10.2009
04.10.2009
20.09.2009
06.09.2009


15.03.2009
01.03.2009
08.02.2009
25.01.2009
11.01.2009
23.11.2008
09.11.2008
26.10.2008
05.10.2008
24.09.2008
21.09.2008
17.09.2008
10.09.2008
30.03.2008
09.03.2008
24.02.2008
07.02.2008
06.02.2008
03.02.2008
31.01.2008
30.01.2008
29.01.2008
20.01.2008
06.01.2008
28.11.2007
21.11.2007
14.11.2007
07.11.2007
04.11.2007
07.10.2007
23.09.2007
09.09.2007
25.03.2007
11.03.2007
25.02.2007
04.02.2007
21.01.2007
07.01.2007
07.01.2007
07.01.2007
26.11.2006
12.11.2006
29.10.2006
08.10.2006
24.09.2006
10.09.2006
26.03.2006
12.03.2006
26.02.2006
26.02.2006
26.02.2006
05.02.2006
22.01.2006
08.01.2006
27.11.2005
13.11.2005
30.10.2005
09.10.2005
25.09.2005
11.09.2005
13.03.2005
27.02.2005
06.02.2005
30.01.2005
30.01.2005
30.01.2005
23.01.2005
09.01.2005
05.12.2004
28.11.2004
07.11.2004
24.10.2004
03.10.2004
19.09.2004
28.03.2004
21.03.2004
07.03.2004
22.02.2004
01.02.2004
18.01.2004
07.12.2003
16.11.2003
09.11.2003
26.10.2003
05.10.2003
21.09.2003
06.04.2003
23.03.2003
09.03.2003
23.02.2003
07.12.2003
19.01.2003
05.01.2003
08.12.2002
24.11.2002
10.11.2002
27.10.2002
29.09.2002

i Lido Biograferne:
MørkeBlåNæstenSort
Lost in Translation
Nodevenderen
Maria Larssons evige øjeblik
Tigeren og sneen
The Fast Runner - Atanarjuat
En smag af livet
Lad den rette komme ind
Requiem
Once
Min bror er enebarn
Revolutionary Road

i CaféBiografen:
Hvorfor og hvordan
Fjernt bag månen
Lys i tusmørket
Reprise
Vor daglige brød - Unser täglich Brot
Den store stilhed - Die grosse stille
Dykkerklokken og sommerfuglen
Crossing the Bridge - The Sound of Istanbul
Barnet - L'Enfant
En kærlighedshistorie (Lido)
4 måneder, 3 uger og 2 dage
Things We Lost In The Fire (Lido)
Gaven (Lido)
Bye Bye Blue Bird
Mystery Train
Osama
P.G. Holmgreen - Musikken er et monster
Et nyt liv - efter en blodprop i hjernen
Ventelisten - Lista de espera
Rosenborg - det store hus i haven
På vej til Paradis
Bloody Cartoons
Vor daglige brød (aflyst)
Vodka lemon
De andres liv (Lido)
Kunsten at græde i kor (Lido)
Bænken (Lido)
Shine (Lido)
Skygger i Paradis
Kammerat Pedersen
Skjult - Caché
Ensomme hjerter
Godmorgen, nat
Sonnen Allee
Som i himlen
Sidste dans
Nói Albinói
Et hundeliv
Laslos's tema
Sproget er det hus vi bor i
Guddommelig indgriben
Leoparden
Tomme huse
American Splendor
Land and Freedom
2046 - Are you still in the mood for love
Sidste tango i Paris
Salmer fra køkkenet
Antenneforeningen
De nåede færgen
Livets vand
Bag solen
101 Reykjavik
The King is alive
De fem benspænd
Last Night
Koyaanisqatsi
Big Fish
At være og at have
Ikiru - At leve
Universets engle
Troløs
Pater Amaros forbrydelse
Royal Blues
Art support
Tur i natten
Løftet
Kasper Hauser
Intet nyt fra Gud
Ikke én mindre
Drifting Clouds
At leve
Dirty pretty things
De andres smag
Pianisten
Latcho drom
Før regnen
Iris
Kærlighedshistorier
Wittgenstein
Tre årstider
Buena Vista Social Club
8 kvinder
Being John Malkovich
Hana-Bi
Og det lo de meget af
Things you can tell just by looking at her
Tyvene
Sange fra anden sal
Og din mor
Fortielsernes Palads
Wilde
Karakter
Skjulte Øjne
Englenes Drømmeliv
Alt om min mor
Døden i Venedig
Af en anden verdenDaniel Sánchez Arévalo
Sofia Coppola
Denis Dercourt
Jan Troell
Roberto Benigni
Zacharias Kunuk
Tassos Boulmetis
Tomas Alfredson
Hans-Christian Schmid
John Carney
Daniele Luchetti
Sam Mendes


Ventura Pons
Stijn Coninx
Aki Kaurismäki
Joachim Trier
Nikolaus Geyrhalter
Philip Gröning
Julian Schnabel
Fatih Akin
J.P. og Luc Dardenne
Ole Christian Madsen
Cristian Mungiu
Susanne Bier
Niels Gråbøl
Katrin Ottarsdóttir
Jim Jarmusch
Siddiq Barmak
Jytte Rex
Stine Korst
Juan Carlos Tabío
Nils Vest
Suvi Andrea Helminen
Karsten Kjær
Nikolaus Geyrhalter
Hiner Saleem
Florian Henckel-Donnersmarck
Peter Schønau Fog
Per Fly
Scott Hicks
Aki Kaurismäki
Hans Petter Moland
Michael Haneke
Benito Zambrano
Marco Bellochio
Leander Hausmann
Kay Pollak
Colin Nutley
Dagur Kári
Malene Vilstrup
Claus Ploug
Jesper Fabricius
Elia Suleiman
Luchino Visconti
Kim Ki-duk
Berman / Pulcini
Ken Loach
Kar-wai Wong
B.Bertolucci
Bent Hamer
Søren Fauli
Carl Th. Dreyer
Simon Baré
Walter Salles
Baltasar Kormákur
Kristian Levring
Jørgen Leth / Lars Von Trier
Don Mckellar
Godfrey Reggio
Tim Burton
N.Philibert
Akira Kurosawa
Fridrik Thor Fridriksson
Liv Ullmann
Carlos Carrera
Lotte Svendsen
Lars Nørgaard
Ole Roos
Margarethe von Trotta
Peter Sehr
Didier Le Pechéur
Zhang Yimou
Aki Kaurismäki
Zhang Yimou
Stephen Frears
Agnes Jaoui
Roman Polanski
Tony Gatlif
Milcho Manchevski
Richard Eyre
Jerzy Stuhr
Derek Jarman
Tony Bui
Wim Wenders
Francois Ozon
Spike Jonze
Takeshi Kitano
Gianni Amelio
Rodrigo Carciía
André Téchiné
Roy Andersson
Alfonso Cuarón
Moufida Tlatli
med Stephen Fry
Mike van Diem
Alfred Hitchcock
Erick Zonca
Pedro Almodóvar
Luchino Visconti
Giuseppe Piccioni


Spanien 2006
USA 2003
Frankrig 2006
Sverige 2008
Italien 2005
Canada 2001
Græ-Tyr 2003
Sverige 2008
Tyskland 2006
Irland 2006
Ita-Fra 2007
USA 2008


Spanien 1995
Hol-Bel 2004
Finland 2006
Norge 2006
Østrig 2005
Tys-Sch-Fra 2006
Fra-USA 2007
Tysk-Tyrk 2005
Bel-Fra 2005
Danmark 2001
Rumænien 2007
USA 2008
Danmark 2008
Færøerne 2000
USA-Japan 1989
Afghanistan 2003
Dansk dok.
Dansk dok.
Cuba 1999
Dansk dok.
Dansk dok.
Dansk dok.
Østrig 2005
Fra-Ita-Sch 2003
Tyskland 2006
Danmark 2007
Danmark 2000
Australien 1996
Finland 1986
Norge 2006
Frankrig-Østrig 2005
Spanien 1999
Italien 2003
Tyskland 1999
Sverige 2004
Sverige 1993
Island 2003
Danmark 1996
Danmark 1997
Danmark 2002
Palæstina 2002
Ita-Fra 1963
Sydkorea 2004
USA 2003
Eng-Spa 1995
Hk-Kina-Ita-Fra 2004
Fra-Ita 1972
Nor-Sve 2003
Danmark 1996
Danmark 1948
New Zealand 1994
Brasilien 2001
Island 2000
Danmark 2000
Danmark 2003
Can-Fra 1998
USA 1983
USA 2003
Frankrig 2002
Japan 1952
Island 2000
Sverige 2000
Mexico 2003
Danmark 1997
Danmark 1994
Danmark 1968
Tyskland 1994
Tyskland 1993
Frankrig 1996
Kina 1999
Finland 1996
Hongkong 1994
England 2003
Frankrig 1999
Pol-Eng-Fra 2002
Frankrig 1993
Eng-Fra-Mak. 1994
USA 2001
Polen 1997
England 1993
USA-Vietnam 1999
Cuba-USA-Tys 1999
Frankrig 2002
USA 1999
Japan 1997
Italien 1998
USA 2000
Frankrig 1996
Sverige 2000
Mex-USA 2001
Tunesien 1994
England 1997
Holland 1997
USA 1954
Frankrig 1998
Spa-Fra 1999
Ita-Fra 1971
Italien 1999
  Forsiden - Tidligere film - Bestyrelsen - Links


Bo